10-weekse cursus Ontspannen hardlopen

Stap voor stap naar 5 kilometer

Ontspannen naar 5 kilometer

Voel jij de wens om het nieuwe jaar goed van start te gaan en jouw conditie en fitheid een boost te geven? Hou je van hardlopen, maar lukt het jou niet om de motivatie te vinden om dit alleen op te pakken? En merk je dat je tijdens fysieke inspanning last hebt van een onregelmatige en onrustige ademhaling?

Dan is deze de 10-weekse starterscursus ‘Ontspannen hardlopen’ zeker iets voor jou! Tijdens deze cursus word je op weg geholpen om op jouw tempo toe te werken naar 5 kilometer aaneensluitend hardlopen. Het gaat er in deze cursus totaal niet om hoe snel of langzaam je loopt, maar dat je vanuit ontspannenheid en plezier leert lopen. Je mag dus je hardloophorloge en/of telefoon met hardloopapp thuislaten ;). We wisselen het hardlopen steeds af met wandelen tussendoor. De ademoefeningen die we tijdens de trainingen doen ondersteunen jou om rustiger te ademen en meer te ontspannen. 

Doordat je samen met andere beginners een gezamenlijk doel voor ogen hebt, zul je merken dat dit stimulerend en motiverend werkt. Samen hardlopen is simpelweg leuker en gezelliger! Je ontvangt aan het begin van de cursus een persoonlijk loopschema, zodat je ook buiten de cursus om één of meerdere keren in de week zelf kunt trainen. En last but not least; vanuit het team van Runnersworld Rotterdam ontvang je persoonlijke tips over de juiste kleding, schoenen en blessurepreventie.

Kortom: een veelzijdige starterscursus die jou op alle fronten begeleidt naar een ontspannen finish van 5 kilometer op zaterdag 9 april. Doe je mee? Je bent van harte welkom!

Details cursus

Start cursus: zaterdag 5 februari, daarna elke zaterdag t/m 9 april 2022.
}
09.30 – 11.00 uur
125 euro

Startlocaties
Er zijn twee startlocaties, de ene week starten we bij de winkel van Runnersworld Rotterdam, de andere week bij de Kralingse Plas. Voor aanvang van de cursus ontvang je het wekelijkse schema.

Startlocatie 1:
Runnersworld Rotterdam
Westblaak 109
3012 KH Rotterdam

Startlocatie 2:
Kralingse Plas
Restaurant Woodz
Langepad 9
3062 CJ Rotterdam

In de cursus zit inbegrepen:

Professionele begeleiding door een enthousiaste & gecertificeerde trainster.

Persoonlijk trainingsschema op basis van jouw conditie en behoeften.

De ademhalingsoefeningen ontvang je na afloop ook op audio.

Gedurende de cursus ontvang je iedere twee weken persoonlijk advies op het gebied van schoenen, kleding en blessurepreventie vanuit het team van Runnersworld Rotterdam.

In de cursus zit inbegrepen:

Professionele begeleiding door een enthousiaste & gecertificeerde trainster.

Persoonlijk trainingsschema op basis van jouw conditie en behoeften.

De ademhalingsoefeningen ontvang je na afloop ook op audio.

Gedurende de cursus ontvang je iedere twee weken persoonlijk advies op het gebied van schoenen, kleding en blessurepreventie vanuit het team van Runnersworld Rotterdam.

Ervaringen van eerdere deelnemers

“Ik liep bij een looptrainer om vooral goed te leren hardlopen en minder blessures op te lopen. Maar pas toen Linda met de cursus ‘Ontspannen hardlopen’ kwam, lukte dat ook echt. Ik leerde te luisteren naar mijn lichaam: ademhaling, tenen, houding, plaatsing van je voeten, enz. Nu na twee jaar ben ik nog blij dat ik de cursus gedaan heb. En gebruik ik nog steeds enkele technieken die Linda mij heeft aangeleerd. Absolute aanrader.”

Eric Geerlings

“Heerlijk ontspannen stilstaan bij je lichaam, je ademhaling, je manier van rennen en de omgeving. Mooie afwisseling van ontspanning en inspanning. Zeker een aanrader voor wie meer lol en meer rust wil krijgen in het rennen. Ging altijd ontspannen en voldaan naar huis. Linda is een prettige en enthousiaste coach.”

Marian van der Hoeven

“Ik heb veel geleerd tijdens de cursus over verschillende technieken, zoals wat voor landing, heuveltraining, versnellingen, ademhaling, maar vooral bewustwording! Ik check nu altijd hoe de spanning is in mijn lijf voordat ik start met lopen en weet welke oefeningen ik kan doen om spanningen te reduceren. Daarnaast ben ik mij veel meer bewust van mijn ademhaling. Linda is voor mij een hele motiverende, enthousiaste en lieve trainster!”

Lilian Passchier-Cock

Liever eerst gratis kennismaken?

Je bent van harte welkom tijdens de gratis online informatieavond op woensdagavond 26 januari. Je kunt dan kennismaken met mij en je ontvangt meer informatie over de inhoud van de cursus.

Aanmelden starterscursus ‘Ontspannen hardlopen’

Wil je je graag aanmelden voor de cursus? Klik hieronder op de groene button ‘Aanmelden’.