10-weekse starterscursus ‘Ontspannen hardlopen’

Met ontspanning en plezier naar een fitte jij!

Ontspannen naar 3-5 kilometer

Heb jij de wens om jouw conditie en fitheid een boost te geven? Hou je van hardlopen, maar lukt het jou niet om de motivatie te vinden om dit alleen op te pakken? En merk je dat je tijdens het lopen last hebt van spanning in je lichaam en/of van een onregelmatige en oppervlakkige ademhaling?

Dan is deze de 10-weekse starterscursus ‘Ontspannen hardlopen’ zeker iets voor jou! Tijdens deze cursus word je op weg geholpen om op jouw tempo toe te werken naar 3 tot 5 kilometer aaneensluitend hardlopen. Het gaat er in deze cursus totaal niet om hoe snel of langzaam je loopt, maar dat je vanuit ontspannenheid en plezier leert lopen. Wanneer je merkt dat het tempo van de groep voor jou iets te laag of te hoog ligt, kun je gewoon je eigen tempo blijven volgen. Ik zorg er tijdens de trainingen voor dat de groep op diverse momenten weer bij elkaar komt.

We wisselen het hardlopen tussendoor af met wandelen en ontspannings- en ademoefeningen, zodat je meer landt in het hier en nu, rustiger leert te ademen en je lichaam en spieren ontspannen. Je ontvangt aan het begin een persoonlijk loopschema, zodat je ook buiten de cursus om één of meerdere keren in de week zelf kunt trainen. 

Kortom: een veelzijdige starterscursus die jou op alle fronten begeleidt naar het verbeteren van je conditie en het plezier in het hardlopen. Doe je mee? Je bent van harte welkom!

In de cursus zit inbegrepen:

Professionele begeleiding door een enthousiaste & gecertificeerde trainster.

Persoonlijk trainingsschema op basis van jouw conditie en behoeften.

Drie persoonlijke contactmomenten over jouw doelen en de voortgang; bij aanvang van de cursus, na 5 weken en na afloop van de cursus.

De ontspannings- en ademoefeningen ontvang je na afloop van de trainingen ook op audio.

In de cursus zit inbegrepen:

Professionele begeleiding door een enthousiaste & gecertificeerde trainster.

Persoonlijk trainingsschema op basis van jouw conditie en behoeften.

Drie persoonlijke contactmomenten over jouw doelen en de voortgang; bij aanvang van de cursus, na 5 weken en na afloop van de cursus.

De ontspannings- en ademoefeningen ontvang je na afloop van de trainingen ook op audio.

Ervaringen van eerdere deelnemers

“Ik liep bij een looptrainer om vooral goed te leren hardlopen en minder blessures op te lopen. Maar pas toen Linda met de cursus ‘Ontspannen hardlopen’ kwam, lukte dat ook echt. Ik leerde te luisteren naar mijn lichaam: ademhaling, tenen, houding, plaatsing van je voeten, enz. Nu na twee jaar ben ik nog blij dat ik de cursus gedaan heb. En gebruik ik nog steeds enkele technieken die Linda mij heeft aangeleerd. Absolute aanrader.”

Eric Geerlings

“Heerlijk ontspannen stilstaan bij je lichaam, je ademhaling, je manier van rennen en de omgeving. Mooie afwisseling van ontspanning en inspanning. Zeker een aanrader voor wie meer lol en meer rust wil krijgen in het rennen. Ging altijd ontspannen en voldaan naar huis. Linda is een prettige en enthousiaste coach.”

Marian van der Hoeven

“Ik heb veel geleerd tijdens de cursus over verschillende technieken, zoals wat voor landing, heuveltraining, versnellingen, ademhaling, maar vooral bewustwording! Ik check nu altijd hoe de spanning is in mijn lijf voordat ik start met lopen en weet welke oefeningen ik kan doen om spanningen te reduceren. Daarnaast ben ik mij veel meer bewust van mijn ademhaling. Linda is voor mij een hele motiverende, enthousiaste en lieve trainster!”

Lilian Passchier-Cock

Vanaf 9 mei nieuw aanbod ‘Ontspannen hardlopen’

Bekijk hieronder het aanbod van maandag 9 mei. Je kunt met een gratis proefles eerst ervaren of ‘Ontspannen hardlopen’ goed bij jou past. We lopen per training gemiddeld 3 tot 6 kilometer, het is daarom voor deelname fijn als je in ieder geval 2 kilometer aaneensluitend kunt hardlopen. In de trainingen schenken we aandacht aan het verbeteren van jouw conditie, een rustige ademhaling en het ontspannen van je lichaam en spieren. 

Maandagavond

Elke maandag

}

19.30 – 20.30 uur

De Rotte (startlocatie: Outdoor Valley, Hoeksekade 141 in Bergschenhoek)

Woensdagochtend

Elke woensdag

}

9.30 – 10.30 uur

Natuurgebied ‘De Groenzoom’
(startlocatie: Lekplantsoen in Berkel en Rodenrijs)

Donderdagavond 

Elke donderdag

}

19.30 – 20.30 uur

Kralingse Plas
(startlocatie: Restaurant Woodz, Langepad 9 in Rotterdam)

Aanmelden wekelijkse training(en)
‘Ontspannen hardlopen’

Wil je je aanmelden voor een training? Kies jouw gewenste datum en klik op de button ‘Aanmelden’. Vervolgens kun je kiezen voor een gratis proefles, abonnement naar keuze of een strippenkaart.