10-weekse cursus Ontspannen hardlopen

Stap voor stap naar 5 kilometer

Ontspannen naar 5 kilometer

Voel jij de wens om het nieuwe jaar goed van start te gaan en jouw conditie en fitheid een boost te geven? Hou je van hardlopen, maar lukt het jou niet om de motivatie te vinden om dit alleen op te pakken? En merk je dat tijdens fysieke inspanning je last hebt van een onregelmatige en onrustige ademhaling?

Dan is deze de 10-weekse starterscursus ‘Ontspannen hardlopen’ zeker iets voor jou! Tijdens deze cursus word je op weg geholpen om op jouw tempo toe te werken naar 5 kilometer aaneensluitend hardlopen. Het gaat er in deze cursus totaal niet om hoe snel of langzaam je loopt, maar dat je vanuit ontspannenheid en plezier leert lopen. Je mag dus je hardloophorloge en/of telefoon met hardloopapp thuislaten ;). We wisselen het hardlopen steeds af met wandelen. De ademoefeningen die we tijdens de trainingen doen ondersteunen jou om rustiger te ademen tijdens, maar ook buiten het hardlopen om. 

Doordat je samen met andere beginners een gezamenlijk doel voor ogen hebt, zul je merken dat dit stimulerend en motiverend werkt voor je. Samen hardlopen is simpelweg leuker en gezelliger! Je ontvangt aan het begin van de cursus een persoonlijk schema, zodat je ook buiten de cursus om 1 of meerdere keren in de week zelf kunt trainen. En last but not least; het team van Runnersworld Rotterdam geeft jou persoonlijke tips over de juiste kleding, schoenen en blessurepreventie.

Kortom: een veelzijdige starterscursus die jou op alle fronten begeleidt naar een ontspannen finish van 5 kilometer!
Doe je mee? Je bent van harte welkom.

Details cursus

Start zaterdag 22 januari 2022, daarna iedere zaterdag t/m 29 maart (10 weken)
}
09.30 – 11.00 uur
125 euro

Startlocaties
Er zijn twee startlocaties. Voor aanvang van de cursus ontvang je het wekelijkse schema en de specifieke startlocaties.

Startlocatie 1:
Runnersworld Rotterdam
Westblaak 109
3012 KH Rotterdam

Startlocatie 2:
Kralingse Plas
Restaurant Woodz
Langepad 9
3062 CJ Rotterdam

In de cursus zit inbegrepen:

Professionele begeleiding door een enthousiaste & gecertificeerde trainster.

Persoonlijk trainingsschema op basis van jouw conditie en behoeften.

De ademhalingsoefeningen ontvang je na afloop ook op audio.

Informatie en persoonlijk advies over schoenen, kleding en blessurepreventie vanuit het team van Runnersworld Rotterdam.

10% korting bij aanschaf schoenen en kleding bij Runnersworld Rotterdam.

Ervaringen van eerdere deelnemers

“Heerlijk ontspannen stilstaan bij je lichaam, je ademhaling, je manier van rennen en de omgeving. Mooie afwisseling van ontspanning en inspanning. Zeker een aanrader voor wie meer lol en meer rust wil krijgen in het rennen. Ging altijd ontspannen en voldaan naar huis. Linda is een prettige en enthousiaste coach.”

Marian van der Hoeven

“Ik liep bij een looptrainer om vooral goed te leren hardlopen en minder blessures op te lopen. Maar pas toen Linda met de cursus ‘Ontspannen hardlopen’ kwam, lukte dat ook echt. Ik leerde te luisteren naar mijn lichaam: ademhaling, tenen, houding, plaatsing van je voeten, enz. Nu na twee jaar ben ik nog blij dat ik de cursus gedaan heb. En gebruik ik nog steeds enkele technieken die Linda mij heeft aangeleerd. Absolute aanrader.”

Eric Geerlings

“Ik heb veel geleerd tijdens de cursus over verschillende technieken, zoals wat voor landing, heuveltraining, versnellingen, ademhaling, maar vooral bewustwording! Ik check nu altijd hoe de spanning is in mijn lijf voordat ik start met lopen en weet welke oefeningen ik kan doen om spanningen te reduceren. Daarnaast ben ik mij veel meer bewust van mijn ademhaling. Linda is voor mij een hele motiverende, enthousiaste en lieve trainster!”

Lilian Passchier-Cock

Liever eerst gratis kennismaken?

Je bent van harte welkom tijdens de Gezondheidsdag op zaterdag 15 januari 2022 in de winkel van Runnersworld Rotterdam. Je kunt dan kennismaken met mij en je ontvangt meer informatie over de inhoud van de cursus.

Aanmelden starterscursus ‘Ontspannen hardlopen’

Wil je je aanmelden voor deze cursus? Vul middels onderstaand formulier jouw gegevens in, dan ontvang je daarna zo snel mogelijk een bevestiging van jouw inschrijving.