10-weekse cursus Ontspannen hardlopen

Startlocaties: Runnersworld Rotterdam & Kralingse Plas

10-weekse cursus ‘Ontspannen hardlopen’ – voor starters

Wil jij in een rustig tempo het hardlopen (weer) oppakken? En ontdekken hoe jouw ademhaling en een ontspannen lichaamshouding je kunnen ondersteunen om met meer balans en plezier te lopen? In deze starterscursus maak je in 10 weken tijd kennis met de belangrijkste uitgangspunten van ‘Ontspannen hardlopen’ en werken we stap voor stap naar het doel van 5 kilometer toe. 

Het volgende staat centraal tijdens de cursus:

R

Bewust worden van de ademhaling & loophouding
We doen diverse ademhalingsoefeningen die jou ondersteunen om de adem en het lichaam tot ontspanning en in balans te brengen tijdens, maar ook na het hardlopen. Je ontdekt hoe een ontspannen en bewuste loophouding en techniek zorgt voor meer energie en een soepelere beweging van het lichaam.

R

Stap voor stap naar 5 kilometer
We bouwen op een rustig tempo het aantal (kilo)meters op, waarbij het doel is om op zaterdag 19 maart (op de laatste cursusdag) met elkaar 5 kilometer aaneensluitend hard te lopen. Je ontvangt tevens een persoonlijk schema om buiten de cursus om ook zelf te trainen. 

R

Inzichten en advies over kleding, voeding en fysio & massage
Elke twee weken sluiten we de training af in de winkel van Runnersworld Rotterdam. Daar ontvang je vanuit het team van Runnersworld diverse inzichten en tips die jou ondersteunen bij het hardlopen. Denk aan tips voor de juiste hardloopkleding- en schoenen, voeding en fysio- en massage. 

Start cursus: zaterdag 22 januari 2022
De cursus start vanaf zaterdagochtend 22 januari 2022 en wordt gegeven in Rotterdam. De startlocaties zijn de winkel van Runnersworld en de Kralingse Plas. Het inschrijven kan vanaf begin december via deze pagina. Wil je liever persoonlijk op de hoogte gehouden worden wanneer de inschrijving start? Meld je dan via onderstaande button aan voor de nieuwsbrief.

In de cursus zit inbegrepen:

Professionele begeleiding van een ervaren trainster.

Je ontvangt na iedere training tips en ademoefeningen per mail én op audio. Daarnaast ontvang je een persoonlijk schema. Zo kun je ook buiten de cursus om zelf blijven trainen.

Alle ruimte om voor, tijdens en na de training jouw persoonlijke vragen of ervaringen te delen.

Een leuk presentje vanuit Runnersworld Rotterdam na afloop van de cursus.

Ervaringen van eerdere deelnemers

“Alweer even geleden heb ik de cursus Mindful running bij Linda gevolgd. Ik was heel benieuwd naar de combinatie bewustwording en hardlopen en ik vond het een hele leerzame, fijne ervaring! Iedere les een ander thema (lees: ander lichaamsdeel om op te focussen) met veel verschillende oefeningen in steeds een wisselende omgeving (door het dorp, in het bos, op het strand, in de duinen): Heerlijk!”

Annelies Keuning

“Ik liep bij een looptrainer om vooral goed te leren hardlopen en minder blessures op te lopen. Maar pas toen Linda met de cursus mindful hardlopen kwam, lukte dat ook echt. Ik leerde te luisteren naar mijn lichaam: ademhaling, tenen, houding, plaatsing van je voeten, enz. Nu na twee jaar ben ik nog blij dat ik de cursus gedaan heb. En gebruik ik nog steeds enkele technieken die Linda mij heeft aangeleerd. Absolute aanrader.”

Eric Geerlings

“Ik heb veel geleerd tijdens de cursus over verschillende technieken, zoals wat voor landing, heuveltraining, versnellingen, ademhaling, maar vooral bewustwording! Ik check nu altijd hoe de spanning is in mijn lijf voordat ik start met lopen en weet welke oefeningen ik kan doen om spanningen te reduceren. Daarnaast ben ik mij veel meer bewust van mijn ademhaling. Linda is voor mij een hele motiverende, enthousiaste en lieve trainster!”

Lilian Passchier-Cock

“Heerlijk, ontspannen stilstaan bij je lichaam, je ademhaling, je manier van rennen en de omgeving. Mooie afwisseling van ontspanning en inspanning. Zeker een aanrader voor wie meer lol en meer rust wil krijgen in het rennen. Ging altijd ontspannen en voldaan naar huis. Linda is een prettige en enthousiaste coach.”

Marian van der Hoeven

Houd mij op de hoogte van deze cursus

Heb je interesse in deze cursus? Schrijf je in via de nieuwsbrief of blijf via social media op de hoogte.

Inschrijven nieuwsbrief

Volg Feel Welles op social